Bouwen Antwerpen? Wilt u renoveren of bouwen? Dan raadt de stad u aan om te kiezen voor duurzame en energiezuinige investeringen en materialen. Op deze pagina vindt u enkele links en adviesformules die u op weg helpen.

Zoom in op uw dak

Op Zoom in op uw dak ontdekt u slimme en duurzame verbeteringen voor uw dak. U vindt er info over dakisolatie, het voorkomen van warmteverlies, zonnepanelen en groendaken.

Groendakadviseur

Wilt u een groendak aanleggen? Dan kan u hulp vragen aan een groendakadviseur van het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen (VIBE). De groendakadviseur komt bij u langs en:

  • controleert de stabiliteit van uw dak,
  • bekijkt welk type groendak het best bij uw plannen past.

Een advies van de groendakadviseur kost 75 euro.

Energie- en renovatiecoaching

Wilt u een appartementsgebouw energiezuiniger maken? Dan kan u gratis professionele energie- en renovatiecoaching krijgen.

Energiescan

Wil u gratis energieadvies bij u thuis?  Kijk na of u in aanmerking komt voor een energiescan. Een energiescan helpt u om te besparen op uw energiefactuur.

Energiezuinig verwarmen

Als uw verwarmingsinstallatie 15 jaar of ouder is, dan is het tijd voor een nieuwe energiezuinige installatie. Nieuwe installaties hebben dikwijls 20-25% hoger rendement. U vindt meer informatie op www.energiesparen.be.

Premies voor duurzaam renoveren

De stad Antwerpen, andere overheden en netbeheerders geven premies voor duurzaam renoveren en energiezuinige investeringen. U vindt ze in het overzicht van premies en toelagen.

Energiesparen.be

U vindt veel info over energiezuinig renoveren en bouwen op www.energiesparen.be. Zo vindt u er info over onder andere isolatie, beglazing, verwarming en groene energie.

Woonkantoor en EcoHuis: advies op maat

Hebt u vragen over Bouwen Antwerpen, duurzaam renoveren of renoveren? Hebt u vragen over energiezuinige investeringen? Of wilt u advies over uw renovatie- of bouwproject? Vraag dan advies in een Woonkantoor of in het EcoHuis Antwerpen. bewakingscamera plaatsen

 

Meer weten over duurzaam bouwen?

Contacteer dan een BEN architect!

 

aanbod Natuzzi zetels

Bij Torrekens Wonen vind je zit- en leefruimtes om zalig in weg te dromen.Je bent op zoek naar landelijke of moderne woontrends, romantisch of gewoon gezellig om nog meer warmte in je woning te creëren. Je wil kennismaken met nieuwe trends, hippe meubelstukken en sfeervolle decoratie zoals de meubellijn of het servies van Pascale Naessens? Torrekens Wonen herbergt het allemaal. Je ontdekt er trendy woonaccessoires, knappe sfeermakers en hippe extra’s. De merken die wij je aanbieden zullen je steeds opnieuw verrassen. Ze blinken uit in sfeer en gezelligheid. Ontdek snel onze zitmeubels.